Novinky od 6.10.2013 do 5.1.2014

29.12.2013 13:17

Akce v týdnu 30. prosince - 5. ledna (29.12.2013)

Silvestr u Sv. Františka - mše svatá (17:30), film Hobit: Neočekávaná cesta (19:00), YouTube party (22:00), adorace v kostele (23:30), přivítání nového roku (24:00).
Novoroční mše svaté - příchod nového kalendářního roku oslavíme novoročními bohoslužbami k poctě Matky Boží.
Tříkrálová sbírka - výtěžek bude věnován na léčbu osmileté Dorotky, která má leukémii a zemřela jí maminka.
* Celkový týdenní přehled je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 23. - 29. prosince (15.12.2013)

* Končí advent a začínají Vánoce - rozpis mší svatých je zcela mimořádný - kompletní přehled je ZDE.
* Mše svatá se o Štědrý den uskuteční například i ve Hřensku nebo v Těchlovicích.
* Mnoho koncertů a jiných krásných akcí - podrobnosti ZDE.
 

Zemřel mladý kněz (15.12.2013)

Dne 9.12. povolal Pán k sobě svého služebníka R.D. Jana Nepomuka Jiřištěho, děkana Katedrální kapituly, v jeho 39 letech. Pohřeb se uskuteční v úterý 17. prosince od 10 hodin v Bělé pod Bezdězem. Další informace a parte jsou ZDE. Výzva k modlitbě za kněze a odkaz na rozhovor s otcem Janem (z roku 2010) jsou ZDE.
 

Akce v týdnu 16. - 22. prosince (15.12.2013)

Mimořádná mše svatá - ve středu v 17:30 v kostele Sv. Františka z Assisi - obnova zasvěcení Panně Marii Schönstattské
Betlémské světlo - tradiční skautská akce, v sobotu od 15 hodin na děčínském zámku
Pohřeb kněze - dne 9.12. povolal Pán k sobě svého služebníka R.D. Jana Nepomuka Jiřištěho v jeho 39 letech. Pohřeb se uskuteční v úterý 17. prosince od 10 hodin v Bělé pod Bezdězem. Další informace a parte jsou ZDE. Výzva k modlitbě za kněze a odkaz na rozhovor s otcem Janem (z roku 2010) jsou ZDE.
 

Akce v týdnu 9. - 15. prosince (8.12.2013)

Mimořádné večerní mše v pondělí (slavnost Panny Marie počaté bez poskvrny hříchu dědičného) v Děčíně v kostelech Sv. Františka z Assisi, Povýšení Sv. Kříže (ráno mše sv. nebude) a také v Benešově n.Pl.
Varhanní koncert v Benešově n. Pl. v pátek od 17:30, mše svatá se uskuteční až po koncertě.
* Výuka náboženství pro děti (fara na Husově náměstí) se nekoná, bude už příští pátek.
* Filmový klub - film "Faustyna" promítá se v pátek od 19 hodin na faře na Husově náměstí.
Žehnání Jesulátek - v neděli si při mších sv. v kostele Sv. Františka z Assisi můžete nechat požehnat přinesené Jesulátko z vašeho domácího betlému.
 

Mikulášská aneb Čert do kostela nesmí (3.12.2013)

Tuto neděli od 16 hodin se v kostele Sv. Václava a Blažeje v Děčíně uskuteční tradiční mikulášská nadílka. Jako obvykle je vedle samotného rozdávání dárků z rukou Mikuláše připraveno i krátké vystoupení dětské divadelní skupiny. Zváni jsou všechny děti i dospělí. A nemusíte se bát - Mikuláše doprovodí jenom anděl, neboť čert, jak známo, do kostela nesmí...

Fotografie z koncertu Děčínského pěveckého sboru (1.12.2013)

Ve fotogalerii přinášíme ohlédnutí za dnešním adventním koncertem Děčínského pěveckého sboru. Pro zájemce doplňujeme i program uskutečněného koncertu:

1. Introit a finale z adventní sluity pro varhany - P.A.Yon 
2. Ave Maria - Zdeněk Pololálník 
3. Benedictus - Zdeněk Lukáš 
4. Lacrymosa - Zdeněk Lukáš
5. Sanctus + Agnus Dei ze Mše za mír - K. Jenkins
6. Těbě pojem - D. Bortnianskij 
7. El Rossinol - E. Moreno 
8. Otče náš - Kantáta pro sólový soprán a sbor - J. Janáček 
9. Glorius Kingdom - arr. W. Kelber 
na závěr Adeste fidele.
 
Soprán: PhDr. Dagmar Zelenková, PhD.
Klavír: Michal Janiš
Varhany: Jan Záhora ml.
Sbormistr: prof. PhDr. Jiří Holubec

 

Akce v týdnu 2.12. - 8.12. (1.12.2013)

* Celkový týdenní přehled je k dispozici ZDE.

* Parta mužů se zavázala modlit se breviář v kapli Sv. Jiří na děčínském zámku a to každé liché pondělí ve 20 hodin. Přidejte se!

* Toto úterý se nekoná mše sv. ve škole Nativity v Křešicích.

* Další středeční hovory o víře se na faře v Křížové ulici se budou konat až po Vánocích.

* Cyklus čtvrtečních hovorů o víře již na faře na Husově nám. končí.

* Tento pátek se neschází podmokelská schola.

* V neděli se koná adventní duchovní obnova, kterou povede R.D. Mgr. Vít Horák, kněz působící v Ústí n. Orlicí. Celebruje mši sv. od 10 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže a od 14 hodin se můžete na faře v Křížové ul. zúčastnit jeho přednášky o adventu. Příležitost bude také k přijetí svátosti smíření.

Akce v týdnu 25.11. - 1.12. (24.11.2013)

* Celkový týdenní přehled je k dispozici ZDE.

* Ve středu odpoledne je brigáda v kostele Sv. Františka z Assisi - stěhování varhan na kůr. Každá pomoc je vítána. Kdo můžete, vezměte se sebou staré deky.  Přesný začátek sdělí nejdříve v pondělí odpoledne R.D. František Jirásek (tel. 732 383 159).

* V pátek se uskuteční koncert benešovského Dětského pěveckého sboru a to od 16 hodin v kostele v Benešově n. Pl.

* V pátek od 19 hodin pokračuje cyklus přednášek filozofa Jiřího Fuchse o etice. Akce se koná opět v kavárně na děčínském zámku.

* Děčínský pěvecký sbor pod vedením Prof. Jiřího Holubce zahájí advent koncertem v kostele Sv. Václava a Blažeje v neděli v 18 hodin.

* Meditativní zpěvy v duchu Taizé se konají v kapli Sv. Jiří na Zámku Děčín v neděli v 19:30.

Akce v týdnu 18. - 24.11. (17.11.2013)

* Celkový týdenní přehled je k dispozici ZDE.

* Vzácnou a milou návštěvou v Děčíně je P. Mgr. Michal Pavel Pauli OCD - řeholní kněz z kláštera bosých karmelitánů v Turíně. V nadcházejícím týdnu bude sloužit mši svatou v pondělí a úterý ráno od 7:30 v kostele Povýšení Sv. Kříže.

* Začíná nový cyklus hovorů o víře na faře v Křížové ul. (v Podmoklech již běží a to každý čtvrtek v 16:15). Do Křížovky přijďte ve středu ve 19:00, tj.po mši svaté.

* V Podmoklech nebude tento týden páteční mše svatá ani pondělní obnova zasvěcení Panně Marii.

* Poděkovat Pánu Bohu a všem dobrodincům za záchranu trmického kostela můžete v sobotu od 10:00 přímo v kostele Narození Panny Marie. Děkovnou mši v Trmicích celebruje Mons. Jan Baxant. Podrobnosti na stránkách občanského sdružení pro záchranu kostela ZDE.

Akce v týdnu 11. - 17.11. (10.11.2013)

V novém týdnu se neuskuteční mše svaté v Křešicích a v Benešově nad Pl. (kromě neděle). Podrobný rozpis mší svatých a jiných akcí je ZDE. Srdečně vás zveme především na setkání dětí, které proběhne na faře v Křížové ul. v neděli 17.11. od 9 do 12 hodin. Na setkání budou děti vyrábět adventní dárky. Výtěžek z prodeje těchto dárků bude věnován do Zambie adoptovaným dětem.

Změny začátků akcí v Podmoklech (6.11.2013)

V souvislosti s koncem letního času se změnily začátky večerních mší svatých v Podmoklech a to na 17:30 (takto bude zachováno po celý rok). Mění se proto i začátky vyúky náboženství pro mládež (v úterý nově od 16:00), setkání nad otázkami víry (ve čtvrtek nově od 16:15) a zkoušky scholy (v pátek nově od 16:00). Úplný přehled mší sv. a jiných akcí v tomto týdnu je k dispozici ZDE.

Vzácná návštěva ze Zambie (4.11.2013)

Českou republiku navštíví ředitel Papežských misijních děl v Zambii P. Bernard Makadani Zulu. Bližší informace o jeho návštěvě jsou k dispozici ZDE. Příznivci PMD z Děčína si vás dovolují touto cestou požádat o modlitbu za zdar cesty P. Bernarda i celého misijního díla.

Příběh zrození - filmový klub (3.11.2013)

Srdečně vás zveme do filmového klubu na faře na Husově náměstí v Děčíně 4. V pátek 8. listopadu se promítá film Příběh zrození - o náročné životní pouti Panny Marie a Sv. Josefa a narození Ježíše, který navždy změní chod dějin. Upoutávku (s českými titulky) můžete shlédnout ZDE.

Akce v týdnu 28.10. - 3.11. (27.10.2013)

* Pozor! Celý týden se nám hemží změnami v pořádku mší svatých, nebude ani pondělní výuka náboženství v Křížovce.

* V pondělí bude odhalena pamětní deska na paměť lodníkům - koná se u sochy Sv. Vojtěcha na břehu Labe.

* Čekají nás zajímavé (z pohledu katolíka ekumenické) akce - v pondělí kněžské svěcení Vládi Volrába z Církve Čs. husitské a v neděli modlitební setkání na Mariánské louce pod děčínským zámkem. 

* V sobotu se konají dušičkové pobožnosti na Folknářích a Škrabkách, v neděli i v Jílovém, kde následuje velká svatohubertská mše.

* V neděli po mši sv. u Sv. Františka z Assisi je tradiční snídaně.

* Detailní informace najdete v Kalendáriu ZDE.

Aktuální modlitby (22.10.2013)

Hnutí Pro život si Vás dovoluje požádat o modlitby na aktuální úmysly: proti přijetí zprávy o "reprodukčním zdraví" Evropským parlamentem a za zdar setkání českých a slovenských biskupů, které se koná po téměř 20 letech. Více informací ZDE.

Ekumenické setkání (20.10.2013)

Ekumenické setkání s modlitbou a písní se koná v neděli 3. listopadu od 17 hodin v zámeckém parku na Mariánské louce v Děčíně. Na tomto místě se v původním starověkém městě Děčín nacházel farní kostel a hřbitov. Přijďte aktivně podpořit myšlenku sjednocení všech křesťanů a zároveň se spojit i s předcházejícími generacemi obyvatel Děčína.

Výuka náboženství v rodinách (20.10.2013)

R.D. Mgr. Tomáš Kuba, kněz a správce Děkanství Děčín, nabízí zajímavou možnost, jak prohloubit náboženské vzdělání, sejít se s knězem a zároveň utužit duchovní život rodiny.  Touto příležitostí je jeho osobní návštěva u vás doma (nebo na jakémkoli jiném vhodném místě) a výuka náboženství pro jednotlivce či rodiny. Neváhejte využít této nabídky, která může být velkou pomocí pro vás i vaše blízké. Kontakt na otce Tomáše Kubu je ZDE.

Změna času (20.10.2013)

Nezapomeňte, že v neděli 27.10. ve 3 hodiny ráno se mění čas na zimní a vrací se o hodinu nazpět, tj. na 2. hodinu ranní. Mění se také začátky mší svatých v Podmoklech a v Bynově. Sledujte náš týdenní přehled s názvem Kalendárium.

Velká svatohubertská mše (20.10.2013)

OMS Děčín a MS Vysoký Sněžník Vás srdečně zvou na mši svatou ke cti sv. Huberta - patrona lesníků a myslivců - která se koná v neděli 27.10. od 9 hodin v kostele sv. Františka z Asissi. Hrají trubači Okresního mysliveckého spolku Děčín, které vede Ing. Václav Vinš, zazpívá Jílovský komorní sobr pod vedením Martiny Záhorské a Českokamenický pěvecký sbor, který vede Jitka Řeháková.

Volby a prezident v Děčíně (20.10.2013)

Prezident České republiky Ing. Miloš Zeman, CSc. se chystá ve středu poctít občany Děčína svojí návštěvou. Vzhledem k tomu, že od 17.30 probíhá setkání s prezidentem na Masarykově nám. dovolujeme si upozornit na možné dopravní komplikace při cestě na mši svatou, která začíná v kostele Povýšení sv. Kříže od 18.00 hodin. V této souvislosti si dovolujeme připomenout, že v pátek a sobotu se konají volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Nenechte se zmást, že jsou označovány za předčasné a na řádné volby nečekejte.

Růžencové setkání (18.10.2013)

V sobotu 19. října v 17 hodin, tj. v předvečer misijní neděle, se koná v chrámu Povýšení Sv. Kříže v Děčíně růžencové setkání. Přijďte prosím modlitbou růžence podpořit Papežská misijní díla. Více se o nich dočtete ZDE

Setkání varhaníků a sbormistrů (18.10.2013)

Varhanicí a sbormistři litoměřické diecéze se v sobotu 19. října setkají na své pravidelné akci. Vzhledem k tomu, že i v našich farnostech působí dobří varhaníci a sbormistři, dovolujeme si vás informovat o tomto setkání, které začíná mší svatou v děkanském kostele Všech svatých v Litoměřicích v 10.00. Bližší informace jsou k dispozici ZDE.

Zveme Vás na diecézní setkání mládeže (13.10.2013)

Již 48. diecézní setkání mládeže se koná v sobotu 19. října a v neděli 20.10., tentokrát v Mladé Boleslavi. Srdečně zváni jsou mladí každého věku. Bližší informace jsou ZDE.

Obnovení kapličky v Ludvíkovicích (13.10.2013)

V Ludvíkovicích byla obnovena barokní kaplička - v sobotu 19. října se zde od 14 hodin koná slavnost, kterou povede P. Vojtěch Suchý SJ. Přijeďte se zúčastnit této události, pokud Vám to čas dovolí...

Zveme Vás na diecézní setkání mládeže (13.10.2013)

Již 48. diecézní setkání mládeže se koná v sobotu 19.10. a v neděli 20.10., tentokrát v Mladé Boleslavi. Srdečně zváni jsou mladí každého věku. Bližší informace jsou ZDE.

V pátek se nekonají mše v Podmoklech a v Arnolticích (13.10.2013)

V pátek 18. října se nebudou konat mše svaté v kostele Sv. Františka z Assisi v Děčíně 4 - Podmokly a dále na faře v Arnolticích. Kdo můžete, přijďte do kostela Sv. Václava a Blažeje v Děčíně 1.

V úterý se zpozdí začátek mše (06.10.2013)

V úterý 8. října začíná mše svatá v kostele Povýšení Sv. Kříže místo v půl osmé až v 7:45 ráno. Celebruje ji P. Vojtěch Suchý SJ, který před tím slaví mši svatou již od 7:00 v KZŠ Nativity v Křešicích.

Kaple Andělů strážných - fotogalerie (06.10.2013)

Fotografie z dnešní pouti organizované Občanským sdružením pro obnovu Kaple Andělů strážných jsou k dizpozici ZDE.