DUCHOVNÍ OBNOVA SE SPECIALISTOU

24.02.2013 20:04

Srdečně Vás zveme na duchovní obnovu, kterou povede P. Jiří Barhoň, kněz specializující se na nemocné - není farářem v klasické farnosti, ale dochází do nemocnic, hospiců apod.

Vstup zdarma!

Termín: neděle 3. března 2013

10.00 v kostele Povýšení Sv. Kříže (Děčín 1)
- mše svatá
- kázání
- možnost svátosti smíření

14.00 na faře v Křížové ul. (Děčín 1)
- setkání s knězem
- přednáška
- diskuse


MEDAILÓNEK P. JIŘÍHO BARHONĚ

Jiří Barhoň (* 1955 v Praze) je český katolický kněz působící v Plzni, humorista a spisovatel, autor sbírek humoristických povídek.

Kněžská studia začal poměrně pozdě, po třinácti letech strávených v různých zaměstnáních. Kněžské svěcení obdržel až v šestatřiceti letech v roce 1991. V letech 1994–1998 spravoval farnost Dolní Bělá, kde byla pod jeho vedením v roce 1997 založena farní charita. V letech 1999 až 2010 působil jako administrátor ve městě Touškově. Nyní působí v plzeňské diecézi jako vikář pro nemocné a zároveň jako duchovní charitních domů.
První literární a vypravěčské snahy projevoval již v kněžském semináři v Litoměřicích. Původně chodil bavit kamarády bohoslovce na marodku předčítáním povídek Šimka a Grossmanna. Když byl zdroj vyčerpán, přešel na tvorbu příběhů vlastních. Psaní zábavných povídek, pohádek a fejetonů se věnuje dodnes. Spolupracuje též s Českým rozhlasem, pro který píše příběhy a fejetony. Český rozhlas jej představil jako západočeského Fulghuma.

Výběr z díla:
- Zlý farář přejel hodného psa - sbírka postřehů, humorných povídek a pohádek, ilustrovala Helena Filcíková. Kniha vyšla poprvé v nakladatelství Triton v roce 2003, podruhé v Karmelitánském nakladatelství v roce 2007.
- Pane faráři, já vás budu muset zabít! - sbírka postřehů, humorných povídek a pohádek, ilustrovala Helena Filcíková (Karmelitánské nakladatelství, Kostelní Vydří 2007)
- Všichni svatí s hašlerkou - sbírka postřehů, humorných povídek a pohádek, ilustrovala Helena Filcíková (Karmelitánské nakladatelství, Kostelní Vydří 2009)

Poznámka k výše uvedeným dílům:

Všechny tři tituly lze nalézt (a následně vypůjčit) v katalogu knih podmokelské fary ve složce KNIHOVNA