Novinky 1. pololetí 2014 (6.1. - 29.6.)

29.06.2014 00:00

Akce v týdnu 23. - 29. června (publikováno: 22.6.2014)

Týden ve znamení slavností (Narození sv. Jana Křtitele, Nejsvětějšího Srdce Ježíšova), památky Neposkvrněného Srdce Panny Marie a svátku Sv. Petra a Pavla
Muži a breviář - pravidelné setkání v úterý ve 20 hodin, tentokrát však v obecní kapli v Křešicích (za školou)
* Mše svaté odpadají - ale naštěstí jen v úterý v Děčíně 1 a v pátek v Benešově nad Ploučnicí. Do konce školních práznin však nebudou rovněž v Křešicích v KZŠ Nativity.
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 16. - 22. června (publikováno: 15.6.2014)

Boží Tělo - slavnost Těla a Krve Páně se v Děčíně 1 uskuteční ve čtvrtek v 18 hodin v kostele Povýšení Sv. Kříže (ráno zde mše sv. není). Tato 
slavnost se koná také v neděli v Benešově nad Pl. - první svaté přijímání zde přijmou čtyři lidé.
Pohřeb - mimořádná mše sv. při pohřbu (pondělí, 10:30) v Benešově nad Pl.
Setkání u varhan - v Benešově nad Pl. se zájemci mohou seznámit s historickými varhanami Feller (sobota, 14:00).
Filmový klub - uskuteční se zcela výjimečně v Kině Sněžník. Film Poslední vrchol (Španělsko, 2010) vypráví o knězi a horolezci, jemuž se stala víra i hory osudnými (středa, 17:30).
VýletoPouť - prvním cílem je Horní Prysk, kde bude posvěcen kostel Sv. Petra a Pavla po náročné 7 leté rekonstrukci (mši sv. celebruje Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický), výlet pokračuje k čedičovým varhanám na Práchni a na rozhlednu na Kamenickém hradě. Odjezd vlaku v 8:15 z hl. nádr. Děčín.
Děčínský chrámový sbor - doprovodí spolu s hudebníky a se spřáteleným chrámovým sborem z Pirny (kostel Sv. Kunigundy) mši svatou v Bazilice Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Filipově u Rumburka (neděle, 10:30).
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 9. - 15. června (publikováno: 8.6.2014)

V pátek není mše svatá v Podmoklech.
Setkání rodin - mimořádné předprázdninové setkání u ohně - v "Bumbolandu" Březiny, čtvrtek 20:00
Úklid kostela - nepříliš atraktivně vypadající, avšak o to více oblíbená akce spojená s posezením a občerstvením - kostel Sv. Václava a Blažeje, sobota 8:15
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 2. - 8. června (publikováno: 1.6.2014)

Letnice - v neděli končí Velikonoce slavností Seslání Ducha Svatého. Velká paráda čeká věřící v Jílovém, kde v rámci mše sv. zazní Chrámová díla Miloše Boka v provedení scholy Nativity.
Koncert pro přátele Nativity - jedinečnou příležitostí setkat se s tvorbou M. Boka budou mít také návštěvníci koncertu Povýšení Sv. Kříže. Missa Solemnis v podání Děčínského pěveckého sboru (sbormistr - Jiří Holubec), Sboru Sv. Ducha (Praha, sbormistr - Karel Louda) a Západočeské symfonietty sv. Cecílie) pod autorskou taktovkou zazní v sobotu od 16 hodin.
Páteční mše - v pátek se v kostele Sv. Františka z Assisi nekoná mše svatá, ve všední dny zde slaví mše P. Vojtěch Suchý, SJ.
Rezervace - rezervujte si středu 18.6. (Kino Sněžník) a sobotu 21.6. (pouť ke sv. Petru a Pavlovi), bližší info brzy sdělíme.
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 26. května - 1. června (25.5.2014)

Slavnost Nanebevstoupení Páně - mimořádná mše ve čtvrtek od 18 hodin v kostele Povýšení sv. Kříže (ranní mše se zde nekoná)
Den dětí - tradiční akce nejen pro děti pořádaná ve spolupráci s městskou organizací KDU-ČSL - neděle, 14:00, areál MŠ Pohraniční (u kostela Sv. Václava a Blažeje)
Pouť Litoměřické diecéze - putování do Jablonného v Podještědí vrcholí sobotní diecézní poutí (podrobnosti na: www.zdislava.cz)
Snídaně na faře - superakce naposledy před letními prázdninami - neděle, 10:00, fara u Sv. Františka z Assisi
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 19. - 25. května (11.5.2014)

Mše nebude - ve čtvrtek se nekoná ranní mše v kostele Povýšení Sv. Kříže
Svatba v Káně Podmokelské - své ano před Bohem i před lidmi si řeknou novomanželé Hana Mikšová a Robin Žiga - přijďte je podpořit na nelehké cestě životem svojí modlitbou. Svatba se koná v kostele Sv. Františka z Assisi v sobotu ve 13 hodin. 
Noc kostelů - pro někoho ojedinělá příležitost prvně se setkat s "duchovnem", pro jiné radostná práce. Zúčastněte se oblíbené akce, která probíhá po celé republice. Nezapomeňte také na volby !!
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 12. - 18. května (11.5.2014)

Mše nebudou - není páteční mše sv. v Podmoklech a Arnolticích, v Děčíně 1 bude v pátek bohoslužba slova. V sobotu v Bynově se mše také nekoná.
Kytarová mše - opět po čase mše svatá s kytarovým doprovodem a to v úterý u Sv. Františka z Assisi v 17.30.
Pouť ke Sv. Janu Nepomuckému - v neděli se půjde v 17:30 od kostela Sv. Františka z Assisi průvodem ke kapli Sv. Jana Nepomuckého v Chrástu (Děčín - Letná). Zde se koná mše sv. v 18 hodin.
Pouť do Rokole - příznivci schönstattského hnutí jedou na pouť do Rokole u N. Města n. Metují. Akce se pořádá na oslavu 100. výročí založení hnutí.
Nativity přijímá žáky - KZŠ Nativity přijímá žáky, kteří nastupují v září do 6. třídy. Přihlášky je možné podávat do 30.5. na www.nativity.cz/pro-zajemce nebo na telefonu 733 225 822.
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 5. - 11. května (4.5.2014)

Pouť na Jalůvčí - tradiční pouť ke sloupku s reliéfem Panny Marie Schönstattské, který je umístěný v lese nad Jalůvčím, se koná v neděli - podrobnosti a čas odjezdu sdělí kněz na ranní mši v kostele sv. Františka z Assisi
Kostel v Bynově - opět se otevírá kostel Panny Marie, kde se od května do října konají mše svaté v liché soboty v 17:30.
Film o sv. Antonínovi - ve filmovém klubu na faře na Husově nám. se hraje film Antonín - Boží bojovník (Itálie, 2006, 105 min.). Přijďte v pátek v 19 hodin bojovně naladěni na historický román.
Úklid kostela - v sobotu se nekoná úklid v kostele Sv. Václava a Blažeje
Státní svátek - čtvrteční mše svatá v KZŠ Nativity v Křešicích se nekoná z důvodu státního svátku.
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 28. dubna - 4. května (26.4.2014)

Májové pobožnosti - Velikonoce jsou v plném proudu a začíná květen - lásky k Panně Marii čas. Něžné májové pobožnosti na závěr mší svatých.
Otec Suchý fuč - nekonají se mše sv. v KZŠ Nativity a páteční mše sv. v Benešově nad Ploučnicí, neboť P. Vojtěch Suchý SVJ dává exercicie (duchovní cvičení)
Snídaně na faře - akce No. 1 opět přede dveřmi !! Dobrou chuť všem v neděli v 10 hodin na faře u Sv. Františka z Assisi.
Setkávání - scházejí se schönstattské maminky, chlapi na zámku, Jílovští...
Další superakce - mnoho zajímavých akcí jako např. pouť do Skoků u Žlutic (odtud Panna Maria Skákavá), rekreace Hnutí Fokoláre (Mariapoli 2014), Pouť do Horní Police a další. 
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.

 

Akce v týdnu 21. - 27. dubna (20.4.2014)

Pondělí velikonoční - mimořádné mše svaté v Podmoklech, Děčíně 1, Benešově, Jílovém, Těchlovicích...
Pouť ke Sv. Jiří - ve čtvrtek v 18 hod. na děčínském zámku; mši svatou celebruje Mons. Jan Baxant - biskup litoměřický; účinkuje Děčínský chrámový sbor
Svátek Božího Milosrdenství  - v neděli je možné získat plnomocné odpustky při pobožnosti v kostele Sv. Františka z Assisi, která začíná v 17 hod.
Výlet/Pouť - pravý břeh Labe (Děčín-Chlum-Vrabinec-Všeraz); středně náročná trasa; mše svatá (8:00 kostel Sv. Václava a Blažeje), odchod od kostela v 9:00, rozhledna Chlum, setkání s "Černým rytířem", o historii hradu Vrabinec (Mgr. V. Kofroň), posezení u ohně (opékání buřtů), návrat cca. v 18 hod. 
Podrobnosti a další akce v týdenním přehledu "Naše farnosti" ZDE.
 

Akce v týdnu 14. - 21. dubna (13.4.2014)

Vzkříšení z mrtvých - Končí doba postní, začínají Velikonoce. Na programu jsou mimořádné mše svaté, velikonoční obřady, velikonoční "půlnoční" (tj. vigilie před svátkem Zmrtvýchvstání Páně), Boží hod velikonoční. Změny se dočtete ZDE.
* Děti a křížová cesta - v pátek v 11 hodin si můžete projít křížovou cestu s dětmi, které Pánu Bohu rozumějí o něco lépe než my. Koná se v kostele Sv. Václava a Blažeje v Děčíně.
Děčínský chrámový sbor - doprovodí svým zpěvem velkopáteční obřady v Benešově nad Ploučnicí (17:30). Na Boží hod velikonoční pak provede spolu se svými hosty mši "Missa brevis Sancti Joannis de Deo in B-dur" Josepha Haydna - začátek mše sv. v kostele Sv. Františka z Assisi v Podmoklech je v neděli v 9 hodin.
Exkurze do tiskárny - děti se zúčastní exkurze do tiskárny v České Lípě, kde se dozvědí mnoho zajímavého z tiskařského řemesla. Dokonce si mohou samy potisknout trička. Sraz účastníků je v 8:30 na nádraží Děčín-východ. Přihlašte se předem na tel. 608523959.
* Podrobnosti a mnohé další akce v celkovém týdenním přehledu "Naše farnosti", který je k dispozici ZDE.
 

Prohlídka kostela v Benešově nad Pl. (7.4.2014)

Děčínsko-podmokelská vlastivědná společnost pořádá v neděli 13. dubna 2014 exkurzi do benešovského farního kostela. Roli průvodce po této pozoruhodné goticko-renesanční sakrální památce, včetně kaple Salhausenů, se ujme Hermann Wagner, který platí za jednoho z největších znalců historie Děčínska. Hermann Wagner žije v Německu, ale jeho rodina pochází ze Starého Města v Děčíně. Ač on sám patří k poválečné generaci, udržuje se starou vlastí stále velmi čilé kontakty. Jeho vědomosti o zdejší krajině a regionální historii v mnohém převyšují to, co znají lidé, trvale zde žijící. Hermann Wagner je místopředsedou spolku německých krajanů Heimatverband Kreis Tetschen-Bodenbach v Nördlingenu a rovněž členem místní vlastivědné společnosti. Výklad bude veden v němčině a tlumočen do češtiny Karlem Steinem. Exkurze začíná v 9.30 po mši svaté, kterou od 8.30 celebruje P. Vojtěch Suchý SJ.
 

Akce v týdnu 7. - 13. dubna (6.4.2014)

Květná neděle - jsme v semifinále! V neděli prožijeme spolu s Ježíšem vjezd do Jeruzaléma, do kostelů si doneseme něco kočiček a jiného proutí, které nám pak posvěcené bude zdobit a posvěcovat domácnosti.
Výlet seniorů - v úterý se staří či mladí (např. nezaměstnaní) mohou vypravit do Jiřetína pod Jedlovou na křížovou cestu - odjezd je v 9:12 z autobusového nádraží v Děčíně.
Filmový klub - v pátek v 19 hodin si na faře u Sv. Františka z Asissi promítneme italský film Svatá Rita (Rita da Cascia) z roku 2004. Hlavní roli v něm ztvárnila úchvatná (ženy prosíme nežárlit!) Vittoria Belvedere.
Úklid kostela - na půl hodiny týdně se můžete stát řeholníkem :) Odměnou je pak hodinové společné posezení při čaji a dobrůtkách. Startujeme v 8:15 v kostele Sv. Václava a Blažeje. 
* Podrobnosti a mnohé další akce v celkovém týdenním přehledu "Naše farnosti", který je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 31. března - 6. dubna (30.3.2014)

Setkávání - kromě obvyklých mší svatých a jiných akcí se tento týden setkávají muži na Zámku Děčín, farníci v Jílovém, schönstattské maminky v Podmoklech.
Snídaně na faře - oblíbená akce opět po měsíci... Vítaná příležitost k neformálnímu setkání na faře u Sv. Františka z Assisi. Koná se v neděli po ranní mši sv. (cca. v 10 hodin). 
Schůze - v neděli od 18:45 se sejde podmokelská farní rada na faře u Sv. Františka z Assisi. Ve středu od 17:30 se na faře v Křížové ul. koná organizační schůzka pro přípravu "VýletoPoutě" na Vrabinec (27.4.).
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 24. - 30. března (23.3.2014)

Zvěstování Páně - úterní slavnost se sebou přináší mimořádnou mši sv. v Děčíně v kostele Povýšení Sv. Kříže od 18 hodin (ráno se mše nekoná)
Superfilm - lahůdku v podobě promítání indicko-česko-norského filmu "Sit Beside Me" (2012) připravila KZŠ Nativity na pátek v 19:19. Film pojednává o řeholní sestře, která se stará o indické školní děti. Hostem večera bude Jenne Mango (USA), producentka filmu !! Akce se koná přímo ve škole v Křešicích.
Tajemná brigáda  - v pondělí v 18 hodin je třeba přiložit ruku k dílu v kostele Sv. Františka z Assisi. Víme zatím jen tolik, že je třeba přenést věci z kůru na faru. Bližší informace až na místě... Tajemnachtivým nadšencům nechť stačí, že je potřeba vzít si pracovní oblečení...
Arnoltice - z informace o pobytu R.D. Mgr. Tomáše Kuby mimo naši vlast v tomto týdnu dovozujeme, že se neuskuteční páteční mše sv. v Arnolticích. O záskoky v dalších místech a termínech je postaráno...
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.

Akce v týdnu 17. - 23. března (16.3.2014)

Svatý Josef - svátek významného patrona oslavíme ve středu 19.3. Kromě obvyklých bohoslužeb se koná mimořádná mše svatá a to v Podmoklech od 17:30 a dále v úterý (se středeční platností) v Benešově n. Pl. v 17:30.
Výlet/Pouť ke sv. Zdislavě - v sobotu vyrážíme do Jablonného v Podještědí do Baziliky Minor, kde se zúčastníme mše svaté. Bazilikou včetně krypty nás pak provede sestra Magdaléna. Po obědě se půjde k léčivému pramenu sv. Zdislavy. Odjezd je vlakem v 7:45 z hlav. nádr. Děčín (na vlak můžeme přispět). Návrat ve večerních hodinách.
Setkávání  - v týdnu se uskuteční obvyklá setkání mužů (úterý), rodin (čtvrtek), maminek (čtvrtek), schönstattský klub (pátek). Různé partičky, ale jeden Duch.
Kapitáni střídají - v neděli se pro slavení mší svatých vymění P. Vojtěch Suchý (bude celebrovat v Děčíně 1) a R.D. Tomáš Kuba (bude sloužit v Benešově).
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 10. - 16. března (2.3.2014)

Vikariátní konference - koná se v pondělí v Benešově nad Ploučnicí. Při této příležitosti se uskuteční mimořádná mše svatá v 9:30, kterou budou koncelebrovat kněží Děčínského vikariátu.
Setkání seniorů - opět v úterý v 15:30 na faře u Sv. Františka z Assisi.
Mše svatá se nekoná - v pátek od 17:30 v Podmoklech. Je možno navštívit mši sv. v Děčíně 1 (od 18:00 kostel Sv. Václava a Blažeje) nebo v Benešově nad Ploučnicí (17:30 kostel Narození Panny Marie).
Filmový klub - v pátek v 19 hodin na faře u Sv. Františka z Assisi se promítá film "Šarlatový a černý" (USA/VB/Itálie, 1983) s Gregory Peckem v hlavní roli. Film vypovídá o činnosti katolické církve v době nacismu.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 3. - 9. března (2.3.2014)

Popeleční středa - postní období zahájíme v Benešově a v Podmoklech mimořádnou mší svatou v 17:30.
Křížové cesty - v Podmoklech se můžete zúčastnit křížové cesty v pátek i v neděli a v Děčíně 1 v pátek.
Úklid kostela - tradiční akce v kostele Sv. Václava a Blažeje spojená se snídaní a příjemným posezením. Koná se v sobotu od 8:15.
Farní rada - poprvé zasedá nově zvolená podmokelská farní rada. Schůze začíná v neděli v 18:45 na faře na Husově nám.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Pouť na Turzovku (27.2.2014)

Ve dnech 22. a 23. března 2014 se koná poutní zájezd k Panně Marii Turzovské na Živčákovu horu (Slovensko). Podrobnosti k pouti najdete ZDE. Kontakt na pořadatele: kancelar@sdeo.cz , tel. 732 928 170.
 

Akce v týdnu 24. února - 2. března (23.2.2014)

Jarní prázdniny - nekonají se mše sv. v Křešicích (KZŠ Nativity). Výuka náboženství se přesouvá na jiný den nebo bude pokračovat až následující týden. Zkouška scholy v Podmoklech odpadá, Děčínský chrámový sbor zkouší v neděli.
Výlet na Dymník - v úterý pojedeme s dětmi na vrch Dymník u Krásné Lípy. Pokud síly budou stačit, namíříme si to pak na rumburskou Loretu. Se sebou dobré boty, svačinu, peníze na vlak (můžeme i přispět). Vlak odjíždí v 8:15 z hlavního nádr. v Děčíně a v 8:19 z východního nádraží.
Snídaně na faře - oblíbená akce a milá příležitost pro utužení vztahů ve farnosti. Koná se v neděli po ranní mši na faře Husovo nám.
* Karneval pro děti - tradiční akce na faře v Bělé začíná v neděli ve 14 hodin. Na programu bude mj. tombola, soutěž o nejlepší masku, promenáda, další soutěže. (Doprava - např. bus č. 12 ve 13:36 z Masarykova náměstí.)
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 17. - 23. února (16.2.2014)

Arnoltice - nekoná se páteční mše svatá.
Bohoslužby slova - místo mší svatých v Těchlovicích a v některých případech i Děčíně 1 bude bohoslužba slova se sv. přijímáním, kterou povede Ing. Antonín Kuba.
Pouť na Jalůvčí - v úterý se koná tradiční pouť do lesa na Jalůvčí, kde je umístěn reliéf Panny Marie Schönstattské - sraz účastníků je v 8:45 před farou na Husově náměstí.  
* Setkání - tento týden se setkávají muži, rodiny, maminky, schönstattský klub... 
Výstava v Praze - děčínští výtvarníci z ateliéru Marie+Jan pod vedením Pavla Ledinského vystavují v Museu Kampa, vernisáž je ve čtvrtek v 19 hodin.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 10. - 16. února (9.2.2014)

Schůze farníků - ve středu v 18:45 se na faře v Děčíně 1 koná setkání s knězem a administrátorem farnosti P. Mgr. Tomášem Kubou. Jedná se o veřejnou informativní schůzku k záležitostem pastorace, ekonomiky farnosti a dalším oblastem. Prostor bude i pro dotazy na správce farnosti.
Setkání u France Josefa I. - úterní setkání seniorů proběhne tentokrát v oblíbené děčínské restauraci u Dlouhé jízdy a to již ve 14:30. Zváni jsou i nesenioři !!!
Filmový klub - v pátek od 19 hodin se bude na faře na Husově nám. promítat film Evangelium sv. Matouše. Jedná se o skvost světové kinematografie (Itálie/Francie, 1964, 140 min., režie: Pier Paolo Pasolini). 
Svátost nemocných - uděluje se v neděli při mši svaté v Benešově nad Ploučnicí.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 3. - 9. února (2.2.2014)

Páteční mše sv. se nekoná v Podmoklech, ale můžete se jí zúčastnit v kostele Sv. Václava a Blažeje v Děčíně 1 a v Benešově n. Ploučnicí.
Volby do farní rady - proběhnou v neděli na faře u Sv. Františka z Assisi. Volit lze před a nebo po mši svaté (ranní i večerní). S kandidáty do farní rady je možné se seznámit na nástěnce v kostele.
* Lidový ples - tradiční ples, který pořádá místní organizace KDU-ČSL, se koná v sobotu od 20 hodin v KD Střelnice. Bližší informace ZDE.
Úklid kostela - v sobotu v 8:15 se můžete zúčastnit pravidelného úklidu v kostele Sv. Václava a Blažeje v Děčíně. Po úklidu následuje příjemné posezení u čaje.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Změny v týdnu 27. ledna - 2. února (27.1.2014)

Po redakční uzávěrce pro rozesílání týdenních přehledů a tisk plakátů doputovaly do redakce informace o těchto změnách:
Úterý - místo mše sv. v Děčíně 1 bude bohoslužba slova spojená se svatým přijímáním
Neděle - mše sv. od 10 hodin v Děčíně 1 se koná v kostele sv. Václava a Blažeje (místo v kostele Povýšení Sv. Kříže)
* Aktualizovaný týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 
VÝZVA: Redakce hledá spolupracovníka, který by byl schopen a ochoten reprodukovat ohlášky z nedělních mší v Děčíně 1 (informace, které se snažíme získat od pana faráře, žel nekorespondují vždy s tím, co bylo řečeno v kostele; písemná podoba ohlášek neexistuje). Službu bohatě odměníme :))
 

Akce v týdnu 27. ledna - 2. února (26.1.2014)

Svěcení svící - v neděli jsou Hromnice (svátek Uvedení Páně do chrámu), kdy bývá zvykem světit svíce. V Benešově nad Pl. můžete přijmout zároveň i svatoblažejské požehnání (předsunutý svátek Sv. Blažeje) jako ochranu proti nemocem krčním aj.
Přednáška o církvi - R.D. Mgr. Tomáš Kuba povede katechezi o církvi dnes a v budoucnosti. Inspirací pro přednášku na toto téma je dílo prof. Tomáše Halíka. Přednáška se koná ve středu od 18:45 na faře v Děčíně 1.
Snídaně na faře - velmi oblíbená akce každou první neděli v měsíci od 10 hodin na faře v Podmoklech.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 20. - 26. ledna (19.1.2014)

Brigáda v Nebočadech - v pondělí v 16.00 je možné podívat se do kostela sv. Vavřince v Nebočadech. Na kůru jsou uskladněné lavice, které je potřeba spustit na lanech dolů a připravit na převoz do kostela na Javorech. Každá pomoc je vítána, zájemci volejte 777 041 238.
Křešice - v úterý ráno se mše sv. ve škole Nativity nekoná.
Ekumenická bohoslužba - ve středu 22.1. od 18 hodin se v rámci týdne za jednotu křesťanů pomodlíme v kapli Sv. Jiří na děčínském zámku.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 13. - 19. ledna (12.1.2014)

Pondělí (ráno ve 4:00) - poutní mše svatá Filipov - místo zjevení Panny Marie a zázračného uzdravení - mši sv. celebruje Mons. Jan Baxant, koncelebrují desítky kněží z Česka i Německa
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.
 

Akce v týdnu 6. - 12. ledna (5.1.2014)

Tři králové - v pondělí se koná mše sv. v kostele Povýšení Sv. Kříže v 18 hodin, ráno v 7:30 není.
Dětský průvod - v pondělí se rovněž lze přidat k tříkrálovému průvodu, který vyráží v 18 hodin od Městské knihovny Děčín směrem ke kostelu Povýšení Sv. Kříže.
* Rozloučení s paní Olivovou - ve věku 100 let odešla do věčné blaženosti k Pánu naše sestra paní Karolina Olivová. Byla blízkou spolupracovnicí R.D. Pavla Jančíka a šířila světlo Kristovy lásky. Poslední rozloučení se uskuteční v úterý v 11:30 na hřbitově na Škrabkách.
* Filmový klub - v pátek jste zváni na filmovou klasiku. Italsko-britský film Bratr Slunce, sestra Luna o sv. Františkovi z Assisi a sv. Kláře se promítá na faře na Husově náměstí v 19 hodin. Brambůrky a zbytky vánočního pečiva sebou !!
Úklid kostela - v sobotu v 18:15 se můžete zúčastnit pravidelného úklidu v kostele Sv. Václava a Blažeje v Děčíně. Po úklidu následuje příjemné posezení u čaje.
* Celkový týdenní přehled "Naše farnosti" je k dispozici ZDE.