Symfonický orchestr z Drážďan přijede zahrát na pozvání školy Nativity

05.10.2012 14:42

 V neděli 21.10. přijede na pozvání naší školy zahrát do Děčína Symfonický dechový orchestr drážďanské konzervatoře. Připravil si pro nás velkolepý koncert s názvem O zemi, o jejích hrdinech a legendách, jež bude atraktivní kompilací swingu a současné hudby.

  Koncert je plodem naší návštěvy Německa v létě roku 2010, kdy jsme se na pozvání farností Evangelicko-luteránské církve v Drážďanech zúčastnili kulturního programu partnerů z evropského projektu Poznáváme region sousedů. Na této akci nás velmi uchvátil právě koncert mladých hudebníků z drážďanské konzervatoře. Měli jsme proto velkou radost, když  nám na jaře letošního roku bylo oznámeno, že přijali naše pozvání a chtějí vystoupit také v našem městě.  
    Na koncert, který se uskuteční v Knihovním sále děčínského zámku, jsou srdečně zváni především žáci, rodiče a učitelé školy Nativity. Akce je ale otevřena i široké veřejnosti. 
    Kromě společenského významu koncertu očekáváme přínos ekonomický, neboť naši němečtí přátelé se rozhodli věnovat výtěžek ze vstupného na podporu naší školy. Rádi bychom jim na oplátku nabídli v den koncertu alespoň vydatné občerstvení. Proto prosíme učitele, žáky a rodiče, aby přidali ruce k dílu a připravili pro naše hosty něco dobrého na zub. Čeká je za to volná vstupenka na koncert v hodnotě 100 Kč a snad také radost z vědomí, že i malá finanční podpora naší školy může zase o malý krůček přiblížit uskutečnění našeho snu o stavbě nové budovy školy, hřiště a tělocvičny Nativity v areálu Palme.  Vstupenky je možné již objednávat na: